woensdag 22 augustus 2018

Fijn leesvoer; Two pennies!

Het was een tijdje stil op de blog TwoPennies, maar ze zijn gelukkig weer terug! Deze jonge bloggers zijn begonnen met sparen en beleggen om financiële vrijheid te creëren. Op hun blog nemen ze ons mee in hun reis naar financiele vrijheid. Afgelopen maandag gaven ze al een inkijkje in hun maandelijkse inkomsten en uitgaven in de rubriek Moneymonday. Vandaag een verdere kennismaking met deze fijne bloggers! https://www.twopennies.nl/inhoud/uploads/2017/10/BenM.png

Even voorstellen
Wij zijn B en M, werken beide fulltime en proberen daarnaast zo veel mogelijk te genieten van ons leven. Af en toe kost dit veel geld; bijvoorbeeld als we op reis gaan. Ook genieten we veel van dingen die geen geld kosten, zoals een spelletjesavond met vrienden of een mooie wandeling in de natuur.

DINK’s
Momenteel werken wij beide fulltime. We zijn inmiddels een paar jaar afgestudeerd en beide begin dit jaar begonnen aan onze tweede stap in onze carrière. Doordat we beide boven modaal verdienen en bewust omgaan met onze financiën kunnen we behoorlijk wat sparen. Op Amerikaanse blogs kom je dit fenomeen ook wel eens tegen als DINK’s, Dual Income No Kids. Ik denk dat wij op dit moment het stereotiepe DINK’s zijn.

Financiële vrijheid
Wij zijn begonnen met sparen en beleggen om financiële vrijheid te creëren. Voor ons is dit een heel breed begrip. Bijvoorbeeld sinds we een minimale buffer hebben opgebouwd hebben we al wat vrijheid voor onszelf gecreëerd. De vrijheid om een apparaat direct te vervangen zodra het kapot gaat, zonder stress.

Vooral dat laatste vinden we belangrijk; een leven zonder stress. Door vermogen op te bouwen hoeven we uiteindelijk steeds minder te werken om rond te kunnen komen. Of we ook daadwerkelijk minder willen gaan werken weten we niet, misschien kiezen we er wel voor om allebei lekker aan de slag te blijven. Ons ultieme doel is om uiteindelijk de keus te hebben. Dat vinden wij de ultieme financiële vrijheid.


TwoPennies
Personal finance is een hobby van ons, wat er toe heeft geleid dat we uiteindelijk samen onze blog Two Pennies zijn begonnen. Ons doel is om de zaken waar we zelf tegenaan lopen te delen ter inspiratie voor anderen. We merken dat dit onderwerpen zijn die goed worden gelezen. Zo zijn we toen we ons huwelijk aan het plannen waren uren aan het Googlen geweest naar de kosten van een bruiloft, zodat we een goed budget op konden stellen. Het delen van de kosten van onze bruiloft geeft een ander hopelijk weer waardevolle input!

Daarnaast vinden we het leuk om tips te delen die andere kunnen helpen met hun weg naar financiële vrijheid, waar die dan ook begint of hoe verschillend iemand zijn situatie kan zijn van ons. Dit kunnen tips zijn om te beginnen met sparen of beleggen, maar ook ideeën die je kunnen helpen om gemotiveerd te blijven. Het ís namelijk niet altijd leuk om zuinig te leven. Een flinke dosis motivatie helpt je om weer enthousiast te worden en je doel voor ogen te houden.

Cijfernerd
Vooral M vind het heerlijk om te klooien met onze cijfers. Maandelijks nemen we samen ons financiële overzicht door, waar één tabblad op aanwezig is met ons financiële dashboard. Een deel daarvan wordt ook regelmatig gedeeld op ons blog in een nettowaarde update.


Ons volledig financiële dashboard ziet er als volgt uit (een exclusieve scoop voor simpelrijkleven.nl haha!):Kom gerust eens een kijkje nemen op ons blog en laat je inspireren!

3 opmerkingen:

 1. Leuk dat jullie weer terug zijn! En ook geweldig om dat dashboard zo te zien! Hebben jullie dat zelf in elkaar gezet, of doe je dat via een bepaalde tool?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit dashboard is een tabblad in ons Excelbestand waarin ik maandelijks onze nettowaarde bijwerk :) Dat dit dashboard onze voortgang in een oogopslag laat zien motiveert zo lekker!

   Verwijderen
 2. Altijd leuk om weer nieuwe mede FI bloggers te ontdekken!

  BeantwoordenVerwijderen