woensdag 1 augustus 2018

Fijn leesvoer; Zuinige man

Minder werken & meer genieten. Zuinigeman wil door bewust met zijn geld om te gaan meer vrijheid creëren. Hij blogt daar vrijwel dagelijks over op de blog Zuinigeman. Een goede reden om wat meer te weten te komen over deze blogger in de rubriek fijn leesvoer! 

Even voorstellen

Mijn naam is Zuinigeman en ik blog sinds december 2016  op Zuinigeman.nl. Ik ben 29 jaar en woon samen met vriendlief van 27 jaar en kater Luca van 1,5 jaar. Nadat wij nog enkele jaren samen hebben gewoond in Rotterdam, wonen wij sinds september 2017 in een hoekwoning in de Flevopolder. Huisje, Boompje en Beestje.

Minder geld, meer tijd

Vriendlief werkt in de bouw 32 uur per week en Zuinigeman werkt 24 uur per week in zorg. Zelf heb ik altijd 28 uur per week gewerkt, vriendlief werkte eerder 40 uur per week en is sinds wij samen zijn gaan wonen 1 dag minder gaan werken. Zodat wij wat meer vrije tijd over houden. En waarom zou je 40 uur per week moeten werken? Doordat wij minder werken komt er natuurlijk ook minder geld binnen. Maar door bewust te leven kunnen wij goed rondkomen.


Schulden aflossen

Voordat wij minder uren gingen werken, moest vooral ik mijn vaste lasten naar beneden werken en gingen wij besparen op alle vaste lasten. Verder had ik nog veel schulden bij een goede vriend, Wehkamp, studieschuld, hypotheek voordeelkrediet bij de Rabobank, een creditcard met 2.500 euro besteding en ik kon nog elke maand 1.000 euro roodstaan op de betaalrekening.

Dit kon natuurlijk niet langer doorgaan! Alle schulden moesten verdwijnen. Niet elke week meer gaan stappen, elke maand nieuwe kleding? Echt niet! Minimaal twee keer per jaar op vakantie, waaronder ook nog op wintersport, ook dat wilde ik niet meer. En zo kon ik langzaamaan gaan besparen en sparen tot dat ik de ene schuld na de andere schuld kon gaan aflossen. Op dit moment heb ik alleen nog een kleine schuld van de studiefinanciering en een hypotheekschuld.


Besparen, sparen en consuminderen

Doordat ik besmet ben geraakt met het (be)spaarvirus ging ik natuurlijk niet alleen op vakanties, kleding en uitgaan besparen, maar ook op de dagelijkse dingen zoals goedkopere tv + internet, telefoonabonnement met gratis telefoon werd eigen telefoon + sim only, boodschappen werden minder luxe en daarmee ging het boodschappen geld per maand omlaag en werd er bespaard op verzekeringen en allerlei andere vaste lasten.

Blog

Op de blog Zuinigeman.nl kan je volgen hoe wij de weg bewandelen van het bezuinigen en aflossen van schulden. Het is vooral een dagboek om alles bij te houden. Mijn blog is heel breed en gaat over van alles. Van een huis kopen, besparen, boodschappen, sparen en tips. Door het bloggen ben ik nieuwsgierig geraakt wat anderen zowel uitgeven aan vaste lasten en daarbij heb ik een wekelijkse rubriek op zondag gemaakt.

De portemonnee van...

Elke zondag komt er kasboek verhaal in de vorm van de portemonnee van... In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. En waar doen ze het van?

De hypotheek van... 

De laatste jaren zijn er veel mensen gaan aflossen op de hypotheek om zo financieel onafhankelijk te worden of minder te gaan werken. Daarnaast was ik ook geïnteresseerd in hypotheken van anderen, want ja om nou met de buurman te praten over wat hij maandelijks betaald aan de hypotheek dat gaat mij toch te ver.

In de rubriek de hypotheek van... ga ik elke woensdag een kijkje nemen in iemands hypotheek. Want ja, wie is er niet nieuwsgierig naar de hypotheek van anderen? Net als Simpel Rijk leven kan jij ook meedoen aan deze rubriek je kunt je altijd aanmelden.

En zo instaat er op mijn blog regelmaat in de rubrieken. Zo plaats ik ook elke week het energie verbruik en onze boodschappen en weekmenu word elke week gedeeld. Deze rubrieken houdt ik tot aan het einde van dit jaar vast. En daarna stop ik ermee, want wekelijks alles bijhouden in excel is geen probleem, maar om alles nog mooi en keurig op de blog te plaatsen kost veel tijd.

Ons doel

Ons gezamenlijke doel is om financieel onafhankelijk te worden en eerder te stoppen met werken of minder te gaan werken. Zo willen wij onze hypotheek versneld gaan lossen en willen wij onze woning duurzamer maken door onder andere enkelglas te vervangen voor kunstofkozijnen, willen we volledig van het gas af en zonnepanelen op het dak.

Duurzamer worden wij ook gedurende het consuminderen en onze levensstijl is al behoorlijk veranderd, want ja om nou flink in de kou te gaan zitten, hebben wij niet zoveel zin in. Je kunt ook comfortabel wonen door het huis duurzaam te maken en waardoor wij een warm en comfortabel huis krijgen met minder vaste lasten.

Ook willen wij onze eigen eten gaan verbouwen in onze eigen moestuin. Ik wil geen natuurlijke moestuin maar een design (moest) tuin met eigen fruit en groenten. In Moestuin Maandag  kan alles gevolgd worden over de tuin en moestuin.

Ik vind het altijd leuk om reacties te lezen op mijn blog. Wees van harte welkom om mee te lezen en reageren op mijn blog. En misschien volgen jullie ons al?

Wil je nog meer leuke financebloggers ontdekken? Op deze pagina kan je ze allemaal vinden!

1 opmerking: