donderdag 2 augustus 2018

Met de billen bloot; juli 2018

Iedere maand ga ik met de billen bloot. Ik geef een inkijkje in mijn blogstatistieken. Hoeveel bezoekers zijn er maandelijks op mijn blog te vinden? En hoeveel inkomsten ontvang ik maandelijks? Vandaag krijg je een inkijkje in mijn cijfers van juli 2018!


Statistieken
Je knippert met je ogen en de maand is alweer voorbij. Vorige maand had ik als voornemen om wat meer te bloggen. Dat is maar voor een klein deel gelukt. Bloggen heeft in de vakantie én met een verhuizing in het verschiet gewoon wat minder prioriteit. En het warme weer maakt mij ook niet erg productief. In de afgelopen maand plaatste ik wel iedere maandag de rubriek Moneymonday. Dat is mooi terug te zien in de statistieken. In de laatste week van juli schreef ik ook nog een aantal berichten. In de afgelopen maand bezochten ruim 25 duizend unieke bezoekers mijn blog en samen waren ze goed voor ruim 95 duizend pageviews. 
Bezoekers

Op mijn blog heb ik Google Analytics geïnstalleerd. Met het statistiekprogramma Google Analytics kan ik onder andere bekijken hoeveel lezers mijn site bezoeken, waar ze vandaan komen en welke artikelen ze lezen. Onderstaand kan je zien hoe lezers mijn site gevonden hebben in de afgelopen maand.Van de ruim 25 duizend bezoekers kwamen er maar liefst 17.882 via social media op mijn blog terecht. Dat zijn er een hele hoop en dat geeft dus ook heel goed de kracht van social media weer. En in onderstaand overzicht zie je meteen waarom Pinterest zo geweldig is voor bloggers.


Pinterest leverde mij in de afgelopen maand maar liefst 14.515 unieke bezoekers op. Tel daarbij op dat Pinterest relatief weinig tijd kost in verhouding met andere social media kanalen en je begrijpt dat ik fan ben! Het grote voordeel van Pinterest vind ik dat jouw pins zichtbaar blijven voor anderen, in tegenstelling tot het delen van jouw post op Facebook. Als je op Facebook een blogbericht  deelt krijg je op dat moment direct bezoekers, maar zakt jouw bericht ook weer snel weg op de tijdlijn. Voor de lange termijn levert Facebook dus geen nieuwe lezers aan. Dat is bij Pinterest dus wel anders. Pins die ik een half jaar geleden gemaakt heb, gaan nu nog steeds rond op Pinterest en zorgen voor veel verkeer richting mijn blog. Mocht je als blogger nog niet op Pinterest zitten; ik hoop dat ik je met bovenstaande cijfers kan overtuigen!

Inkomsten
De blog Simpelrijkleven is een hobbyblog. Deze blog onderhoud ik naast mijn regulier parttime baan in het onderwijs. Toch ontvang ik wel inkomsten via deze blog. Op mijn blog heb ik Google Adsense aan staan. Dit houdt in dat Google advertenties op mijn blog weergeeft. Daar ontvang ik maandelijks een bedrag van. Hoe meer mensen de advertenties zien en/of er op klikken, hoe hoger de bijverdiensten. Google is wel streng in haar voorwaarden. Ik mag niet vertellen hoeveel ik maandelijks van ze ontvang. Wel kan ik vertellen dat Google een uitbetaling doet als je minimaal 70 euro hebt verdient. In 2018 heb ik tot op heden iedere maand nog een uibetaling mogen ontvangen.

Naast Adsense werk ik met Euroclix. Niet perse afhankelijk van mijn blog, wel een online inkomstenbron. Het is een programma waarmee je geld kan verdienen door mails te lezen, onderzoeken in te vullen, aankopen te doen en ga zo maar door. Vorige maand liet ik hier 325 euro uitbetalen. Dat zijn 20.000 clix. Ik ga nu eerst weer dat bedrag bij elkaar sparen. In de afgelopen maand heb ik 3.324 clix verdient.


Lees ook: Bloginkomsten & de belastingdienst

Doelen
Komende maand wil ik vooral doorgaan met wat ik afgelopen maand ook gedaan heb; loslaten als het nodig is. Bloggen kost namelijk best wel wat tijd. En als die er is, besteed ik mijn tijd er erg graag aan. Maar als het te druk wordt, dan zal het hier ook wat minder druk zijn. Maar hoe druk of rustig het komende maand ook is op Simpelrijkleven, volgende maand ga ik gewoon weer met de billen bloot ;) 

Eerder gepubliceerd:Hoe waren jouw statistieken van afgelopen maand? Ben je tevreden?
9 opmerkingen:

 1. Soms denk ik dat ik mijn social media arsenaal toch weer moet uitbreiden, nu ik Facebook vaarwel heb gezegd... Maar jij zegt dus Pinterest en geen Instagram?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen instagram, dus kan het daar niet mee vergelijken. Pinterest werkt meer als zoekmachine en levert daardoor voor de lange termijn veel bezoekers op. En t kost relatief weinig tijd als je de slag te pakken hebt...

   Verwijderen
  2. Thanks, dan ga ik me er maar eens in verdiepen.

   Verwijderen
 2. Ik moet toch eens wat meer werk maken van Pinterest. En jouw Pinterest-pagina bestuderen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi overzicht weer! Pinterest levert hier ook mooi wat aan, volgens mij nog niet zoveel als bij jou, maar wel genoeg om daar inderdaad wat meer tijd in te (willen) steken. Ik vind het alleen soms in het begin nog zo bewerkelijk; overal een afbeelding van maken, toevoegen, enzovoorts. Soms houdt me dat wat tegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Social media zijn inderdaad grote bronnen van bezoekers inderdaad. Maar mijn grootste aanvoer is via zoekmachines.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie cijfers hoor! ik kreeg ook een uitbetaling, maar voor mij is dat aanzienlijk minder vaak dan bij jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geloof dat ik toch maar een pinterest account aan moet gaan maken, in het verleden ooit wel gehad, maar toen ook weer opgezegd. Maar als ik zie hoeveel bezoekers jij via Pinterest ontvangt, dan is het zeker de moeite waard om een account aan te maken, gericht op mijn blog! Bedankt voor de tip/ cijfers!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo kijkers, ik ben Nelson en ik sta op het punt mijn getuigenis hier te geven, mijn moeder stelde me voor aan Great Baba Ogbogo toen ze ontdekte dat ik mijn vrouw niet zwanger kon krijgen na 3 jaar van ons huwelijk. Dus deze brachten zoveel problemen in mijn huwelijk en leidden tot een scheiding. zei ze, hij is zeer spiritueel en kan mijn vrouw in vreugde naar mij terug laten keren en we kunnen samen kinderen krijgen. In het begin twijfelde ik niet totdat ik contact met hem opnam en vervolgens machtige betoveringen op mij uitsprak en mijn vrouw deed terugkeren. En nu zijn we ook blij met lieve kinderen, vanaf de dag dat Great BaBa Ogbogo voor mij werkte en mijn problemen oploste. Ik heb een sterke gelofte afgelegd dat ik, zolang ik leef, zal blijven getuigen van de goedheid van zijn grote werken, en dat degenen die met een relatie en huwelijksproblemen worden geconfronteerd, snel contact met hem moeten opnemen en een gelukkige getuige moeten worden zoals ik. Ik laat zijn contact hier vallen, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, of zijn WhatsApp-nummer. + 2349020168697 ...

  Hij zorgde ervoor dat mijn ex-vrouw in vreugde naar mij terugkeerde

  Hij heeft me genezen van een machteloze man tot een echte man.

  BeantwoordenVerwijderen