donderdag 27 september 2018

Fijn leesvoer; the budgetgrammar

Steeds meer mensen gaan bewust met geld om. Blogger B. van The budgetgrammer is een van de mensen die het roer om heeft gegooid om financieel vrij te worden. Op haar blog schrijft ze over haar ervaringen met bewust met geld omgaan. Vandaag stelt ze zichzelf voor in de rubriek fijn leesvoer!

Even voorstellen

Mijn naam is B, en op maandag 10 september was ik te gast bij Janine in de rubriek 'Moneymonday'. Het lijkt me leuk om nu iets meer over mezelf te vertellen. Ik heb een relatie met S. Hij werkt nu 4 dagen in de week en is 1 dag per week bezig met afstuderen. Hij heeft een fulltime contract aangeboden gekregen om straks 36 uur te gaan werken bij het bedrijf waar hij nu werkt en afstudeert. Ik studeer ook nog en werk hiernaast 24 uur per week. Momenteel is dat even lastig, want ik loop 20 weken lang, 38 uur per week stage in het kader van mijn opleiding.

The Budget Grammer

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met thebudgetgrammer.nl. Wij hebben samen, voor twee studenten, een leuk inkomen. We huren nu een fijne eengezinswoning waar we met veel plezier wonen. Dit is een particuliere huurwoning en een aantal maanden geleden kregen wij de kans om de woning te kopen van de huidige eigenaar. We willen namelijk graag kopen, maar zitten heel fijn in onze woning! Toen ik hiervoor onze financiën op een rijtje ging zetten, kwam ik erachter dat er eigenlijk best wat binnenkomt, maar dat ook bijna vrijwel alles er weer uitging. Dit moest anders kunnen. Onze vaste lasten zijn nu nog redelijk laag en in theorie zouden we de nieuwe woonlasten ook kunnen betalen. Hoe kon het dan dat we niets overhielden? Na het schrappen van een hoop uitgaven, bleef ik met een strak budget over. Ik ging op internet op zoek naar gelijkgestemden waar ik inspiratie vandaan kon halen en ik kwam voornamelijk Amerikaanse budget- en bespaarblogs tegen. Toen besloot ik om te beginnen met bloggen op www.thebudgetgrammer.nl.


Geldgoeroe
Ik ben zelf absoluut geen geldgoeroe. Ik doe ook maar wat. Ik vind het heel leuk om andere bloggers te volgen en te lezen waar zij tegenaan lopen en wat zij geleerd hebben. Een blog waar ik zelf het meest geïnspireerd door raak, is porterenee.nl van Renee Lamboo. Zij moest 'noodgedwongen' besparen en kwam erachter hoe leuk het eigenlijk kan zijn.

Wie ik ook interessant vind om te volgen, is Dave Ramsey. Dave Ramsey is 'de' geldgoeroe in de Verenigde Staten. Hoewel veel principes hier niet van toepassing en zijn en hij voornamelijk focust op het aflossen van creditcardschulden en autoschulden, zijn veel van zijn tips ook van toepassing op besparen. Hij heeft ook een flinke schare volgers, waar ik er ook een flink aantal van volg op Instagram. Het is heel leuk om te zien hoe iedereen zijn of haar methode toepast en in een andere situatie zit.

Toekomst
Wij hebben zelf allebei geen schulden, op de toekomstige hypotheekschuld na. Zoals ik ook al schreef in MoneyMonday , willen wij eerst onze 'spaarpot' aanvullen tot €10.000. Hierna willen we versneld gaan aflossen bij de bank. Uiteindelijk willen we, zodra we een gedeelte hebben afgelost, ons ook gaan verdiepen in beleggen. Ons doel is om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te zijn. Een afgelost huis draagt daar ook aan bij.

We hebben een 'master' Excel bestand, waarin we onze aflossingen, onze uitgaven en ons spaarpatroon bijhouden. Ik vond financiën altijd wel interessant, maar ik vond het gedoe. Nu ik me er echt in verdiept heb, ben ik er gewoon enthousiast van geworden. Ik zou het iedereen aanraden.

Op mijn blog
Op mijn blog zul je dan ook een combinatie vinden van bespaartips en artikelen over het aflossen van de hypotheek en het opbouwen van onze spaarpot. Ook zet ik iedere maandag mijn uitgaven van de week ervoor op een rijtje.

Wil je meelezen over onze reis naar financiële vrijheid? Van harte welkom!

1 opmerking:

  1. Heerlijk dat jullie verder geen schulden hebben. Wij hebben ook alleen een hypotheekschuld en die proberen we ook omlaag te brengen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen