woensdag 12 september 2018

Fijn leesvoer; financieel avonturier!

De laatste weken/maanden zijn er veel nieuwe financeblogs bijgekomen. Er is dus weer veel nieuw leesvoer te vinden. Ingrid is een van deze nieuwe bloggers. Zij schrijft als financieel avonturier over sparen, besparen. consuminderen, minimaliseren. zelfvoorzienend leven en timemanagement. Vandaag vertelt zij haar verhaal. 

Even voorstellen...
Mijn naam is Ingrid (35), ik ben singlemom en samen met mijn dochtertje van 2 woon ik in een dorpje in het mooie Fryslân. Sinds 1 augustus 2018 blog ik onder de naam Financieel avonturier. Naast het bloggen werk ik 24 uur per week als behandelaar in de specialistische GGZ. Financieelavonturier.com
In 2017 is mijn financiële avontuur begonnen. Tot die tijd behoorde ik tot 1 van de 2,5 miljoen Nederlanders die geen tot weinig spaargeld achter de hand hadden. Integendeel, ik had diverse kredieten lopen, geen buffer, een dikke studieschuld, leningen bij familie en vrienden en een voorliefde voor het online bestellen van onnodige zaken, waardoor ik het ene financiële gat met het andere moest dichten. Gevoelsmatig kon ik niet anders dan fulltime werken om mijn hoofd boven water te houden.


2017 Was het jaar dat ik besloot om voor eens en voor altijd het leven te willen leiden wat ik ten diepste zou willen. Een leven met tijd voor de dingen die echt belangrijk voor mij zijn, zoals meer tijd voor mijn dochtertje. Inmiddels heb ik een spaarbuffertje opgebouwd en de meeste kredieten afgelost. Door mijn inkomsten en uitgaven zorgvuldig te beheren is het ook mogelijk om de voor mij 'enge' stap te maken naar het werken van minder dagen/uren. In mijn blog wil ik de lezer meenemen op mijn avontuur en aanmoedigen om zelf ook op avontuur te gaan. Onderwerpen waar ik over blog zijn o.a. personal finance, besparen, consuminderen, minimaliseren, (deels) zelfvoorzienend leven en timemanagement.


Ecologische leefgemeenschap
Het is mijn droom om over een aantal jaren samen met mijn dochter in een christelijke, ecologische leefgemeenschap te gaan wonen. Het liefst in een tinyhouse die ik zelf bij elkaar heb gespaard, zodat ik erg weinig woonlasten heb (en dus meer vrijheid). Voorlopig is dit nog toekomstmuziek, maar wie weet komt deze droom ooit uit!

Wil je mijn financiële avontuur volgen? Van harte welkom op www.financieelavonturier.com

1 opmerking: