vrijdag 14 september 2018

Georganiseerde chaos

De afgelopen maanden waren een soort georganiseerde chaos. In maart beviel ik van onze 2e dochter. Vervolgens kwam  tijdens mijn bevallingsverlof op Funda ons droomhuis voorbij. Recent bevallen toch maar in de auto gestapt en op slag verliefd geworden op de locatie en de woning. We gingen rekenen en besloten om eens heel gek te doen. We kochten een erg duur huis, zonder ons eigen huis al verkocht te hebben. Of überhaupt in de verkoop te hebben staan. 

Chaos
Gelukkig was de huizenmarkt ons goed gezind en werd ons huis even later flink boven de vraagprijs verkocht. Dat heeft ons vooraf  best wel even wat slapeloze nachten gekost (Wát als...) maar gelukkig bleek die zorg onterecht. En nu krijgen we over 2 weken al de sleutel van ons nieuwe huis. En o ja... ik dacht, als we dan toch naar een andere regio verhuizen, wil ik ook graag in de buurt werken. En dus solliciteerde ik voor de zomervakantie op een functie waar ik helemaal blij van werd. En daar werd ik ook nog aangenomen. Sinds 1 augustus werk ik op fietsafstand van onze nieuwe woning. Hoe fijn is dat! Voor nu is dat even investeren, want vanuit het midden van het land is het nog wel een stukje rijden naar mijn nieuwe werkplek. 


Ik stuiter zo af en toe van de hernieuwde energie. Het zijn zoveel nieuwe uitdagingen waar ik zo ontzettend blij van word. Maar keerzijde is wel dat het ook veel energie kost. En het is voor mij ook een stukje opgeven van een aantal zekerheden. Geen rendement, zonder het nemen van risico zullen we maar zeggen. Lonneke schreef er voor mij een heel inspirerend stuk over op haar blog; Jij kunt dit ook, Jawel. Over het stappen uit je comfortzone. Precies wat wij nu gaan doen. 

De plannen
Over 2 weken krijgen we de sleutel van ons nieuwe avontuur. Daarbij gaan we een hele uitdaging aan. We moeten namelijk in 2 weken het huis 'bewoonbaar' maken. Dat issie natuurlijk nu ook wel, maar wij hadden een aantal wensen voor ons droomhuis. Zo komt er een nieuwe keuken in, nieuwe vloeren op beide verdiepingen, moet alles binnen geschilderd worden, komt er een dakkapel op de woning en wordt 1 badkamer vervangen. Ook moet er her en der nog wat stucwerk gedaan worden. En o ja... alle spullen moeten natuurlijk ook nog van onze huidige woning naar de nieuwe woning verplaatst worden.  We houden rekening met vertraging. Als we in die twee weken in ieder geval maar 1 slaapkamer af hebben, zodat we daar met de kinderen kunnen slapen. We gaan uit van tijdelijk kamperen in het nieuwe huis. 

Buiten de comfortzone
Zo behoudend als we kunnen zijn (nee, beleggen is eng, laat mij maar aflossen op de hypotheek!) nemen we nu een stap buiten onze comfortzone. Omdat dit avontuur onze grote droom is. En dus doen we eens YOLO. Maar dan wel met een klein stukje zekerheid ingebouwd, we blijven immers op zoek naar een simpel & rijk leven. 

18 opmerkingen:

 1. Man, man, man, wat een maanden voor jullie. Maar jullie krijgen er zo iets gaafs voor terug. Ik wens jullie dan ook heel veel succes de komende tijd. Ik heb alle vertrouwen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een hoop leuke veranderingen! Succes en veel plezier de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo wat spannend allemaal zeg..
  En dat allemaal in zo'n korte tijd.
  Wij krijgen ook over 2 weken de sleutel van ons nieuwe (oude jaren 30) huis. Ook veel kluswerk, nieuwe badkamer etc..maar wij hebben 2 maanden ter overbrugging. leek ons wat rustiger. En ergens volgend jaar een uitbouw voor de nieuwe woonkeuken.
  Heel veel succes (en ook een beetje sterkte ook nog met jullie kleine erbij:)
  Was er geen mogelijkheid om wat meer tijd te krijgen voor het nieuwe huis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt ook als heel wat kluswerk, maar wel een leuke uitdaging. Heerlijk de sfeer van een jaren '30 woning. Er was voor ons helaas geen mogelijkheid om wat meer tijd te krijgen, we maken er nu maar het beste van! :)

   Verwijderen
 4. It feels good to be alive! Lijkt me een passende kreet bij jullie activiteiten.
  Succes en veel plezier met alles!
  Vermoedelijk dat jullie bij je nieuwe hypotheek een (veel?) lagere rente gaan betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt zeker Mark! En ga, de rente is een stuk lager straks. En ook voor de spaarhypotheek bleek het voor de lange termijn geen probleem dat we met een lagere rente moeten rekenen. Maar daarover later meer, als er wat meer tijd is om dat uit te werken :)

   Verwijderen
 5. Wow heftig lijkt me. Ik zou denk ik continue over mijn grenzen gaan met zo'n schema. Haha.. maar super dat jullie droom nu werkelijkheid gaat worden. Ben benieuwd ook naar je nieuwe baan & uren.
  Succes de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn gelukkig van nature vrij nuchter en relaxed, dus dat gaat goedkomen hoor! Nu al veel voorbereiden, zodat het straks een beetje druk weg gaat halen. Hoe gaat het met jou Mirre?

   Verwijderen
 6. Veel succes de komende tijd. Twee weken is wel krap, ach wij zijn binnen 1 dag naar de koop verhuisd naar onze huidige woning en de slaapkamer was al eerste af op dag 1. Alleen hadden wij geluk dat er er al een compleet nieuwe badkamer en keuken in de woning zat.

  Veel klus plezier de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw dat klinkt heerlijk dat nieuwe huis! En die baan ook trouwens. Heel veel plezier en succes de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed. Wij zijn een jaar geleden ons hart gevolgd en nog geen moment spijt gehad. Geen geld/tijd/zin in grote verbouwingen ineens en de tijd willen nemen over of en hoe we dingen willen veranderen. Behalve geïsoleerd, niets gedaan aan 't huis en het groeit naar ons toe ipv dat wij het aanpassen aan wat we dachten te willen. Zuinig opknappen is dit!
  Succes de aankomende tijd en vergeet niet te genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes de komende tijd. Komt goed, verhuizen naar heerlijk stekkie.
  Dichtbij huis werken ook heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hoeft je niet te vervelen, voorlopig...:) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk voor jullie! Ook wij stappen uit onze comfortzone. Het huis waar we nu wonen is helemaal afgelost, en wat is het heerlijk om hypotheekvrij te zijn. Maar toch...we zagen een huis naar onze zin in een buurt waar we graag willen wonen en hebben net als jullie besloten om de stap te nemen. Over 6 weken krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Heel spannend, maar ook zo ontzettend leuk! En de hypotheek? Ach, we beginnen gewoon weer opnieuw met fanatiek aflossen. Want juist door al dat aflossen kunnen we nu dit mooie huis kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ongeveer nu dus! Heel veel succes de komende weken een ik hoop dat alles voorspoedig loopt.

  BeantwoordenVerwijderen