vrijdag 28 september 2018

Verhuiskriebels

Het is nog maar een paar dagen tot de sleuteloverdracht. In mei hebben we de bezichtiging van de woning gedaan, vervolgens een bod uitgebracht en de koop rond gemaakt. En nu is het eindelijk zover dat we de sleutel gaan krijgen. En het begint toch wel wat te kriebelen...

Strakke planning
Door de lange aanloop naar de werkelijke overdracht hebben we gelukkig veel tijd gehad om alles strak in een planning te zetten. Alleen houden we in ons achterhoofd wel rekening met vertraging. De planning is zo strak, dat als er ook maar iets tegenzit, we zomaar veel langer in de verbouwing gaan zitten.

Op de dag van de sleuteloverdracht moet de vloer beneden eruit gehaald worden. Daar zit dan ook meteen het grootste risico. Er ligt op dit moment een houten visgraatvloer die op het beton gelijmd en gespijkerd is. Volgens google is verwijderen nog niet zo makkelijk, dus onze planning om dat in minder dan 1 dag eruit te krijgen is al een klein risicootje. De dag erna wordt er namelijk gestart door de stukadoren. De vloer moet er dan echt helemaal uit zijn. De stukadoren zijn met zijn 2-en de gehele week bezig om de muren weer strak te krijgen. Tijdens het stukadoren lopen er ook 2 all-rounders rond die starten met de voorbereiding van de keuken, plaatsen van een muurtje boven, leggen van de vloer boven en o ja, ook nog een badkamer slopen. Naast de 2 klussers hebben we ook nog 2 schilders rondlopen die al het schilder- en sauswerk binnen in orde moeten maken. De planning is zo afgestemd dat iedereen elkaar niet in de weg zou moeten lopen, we hopen dat het in de praktijk ook zo uitpakt.

In de tweede week komen er nog meer mensen werken. De vloer beneden wordt gelegd, wederom een visgraat, maar dit keer wordt de keuken erbij meegenomen. Zodra de vloer ligt, kan ook de keuken geplaatst worden. Dan zitten we waarschijnlijk al aan het einde van de 2e week en dat is ook het moment dat we over moeten. Tussendoor wordt boven nog een dakkappelletje van 9 meter geplaatst. En als die staat, kan er ook gewerkt worden aan de kamers waar de dakkapel aan vast zit. Dat zijn 2 slaapkamers en een badkamer. Nou, prima te doen toch in een kleine 2 weken tijd?


Blijven ademen
Wetend dat het allemaal krap gaat worden hebben we nu ook alle sociale activiteiten op een heel laag pitje staan. Een jong gezin draaiend houden, een nieuwe baan met langere reistijd én een verhuizing met verbouwing vraagt heel veel tijd en energie. Krijgen we ook een hoop energie voor terug, maar de komende weken is het echt opletten dat we onszelf niet voorbij rennen. Aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen, wij staan in de startblokken!14 opmerkingen:

 1. Holy shit! Wat een planning. En gelukkig komt de visgraat terug. Dat is zo'n mooie vloer!
  Heel veel succes en ik hoop ook nog veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow wat een planning! Ik breek mijn hoofd al over alleen een vloer en daar heb ik een maand voor uitgetrokken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede bezig hoor, ik had niet anders verwacht ;) Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Strakke planning! Alvast veel succes met de verbouwing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn bedrijven die de vloer er met een machine uit kunnen halen. Zeg maar een groot elektrisch plamuurmes. Het lijkt me ondoenlijk om dit zelf binnen een dag te kunnen doen. Sterkte met alles.

  Groet, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zou een machine huren (en nog wat mannetjes erbij) voor het verwijderen van de vloer, dat is echt zwaar werk. Zeker ook omdat je aangeeft dat het cruciaal is dat het in 1 dag er moet is. Succes ermee in iedergeval! Anne J.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super strakke planning! Hopelijk verloopt alles gewoon lekker volgens plan! Succes alvast! Wat zullen jullie blij zijn als het klaar is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah spannend hoor!
  Wij hebben gisteren de sleutel van ons nieuwe (oude) huisje gekregen..zo leuk!
  Zijn nu eerst met de tuin begonnen zodat de auto op eigen terrein kan.
  Omzetten van een hederahaag..die staat nu bijna op de goede plek. Volgende week komt de schuifpoort.
  Als dat klaar is gaan we de badkamer slopen en van boven naar beneden werken. Dakramen, nieuwe cv ketel, stucen nieuwe vloeren etc.
  Maar goed we hebben 8 weken in totaal..dus we kunnen redelijk relaxt (laten) klussen. Veel doen we ook zelf, we hebben gelukkig beide rechterhanden en vullen elkaar aan.
  Heel veel succes alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ambitieus! Ik hoop dat je geen Spaanse bouwvakkers hebt ingehuurd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Succes, strakke planning.
  Veel plezier met klussen en laten klussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Spannend hoor, zal erg intensief zijn als er zo'n klus aan zit.

  Kijk hier eens voor mijn nieuwe blog:
  http://groeigeld.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je in de leeslijst op mijn blog toegevoegd! :) Ik ga binnenkort(als ik wat meer tijd heb) even bijlezen op je blog, leuk!

   Verwijderen
 12. Heel veel succes met alles!! Ik weet niet of je toevallig al aan het slopen bent geweest, maar ik heb toevallig een redelijk positieve ervaring met het verwijderen van zo'n vloer. Die was wel alleen gelijmd en niet gespijkerd, dus helemaal vergelijkbaar is het niet..

  En dat plaatje is geweldig, ik zag de tekst laatst ook al ergens langskomen. Moet er steeds om lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Capital Lending and Mortgage Group offer Business Financing and business loans with 3%, Quick Approval,Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
  Blog: https://capitallendingfince.blogspot.com/

  --------------------------------------------------
  kapitaalleningen en hypotheekgroepen bieden zakelijke financiering en zakelijke leningen met 3%, snelle goedkeuring, e-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen