zaterdag 1 september 2018

Vrouwen zijn beter met geld (WINACTIE)

Vrouwen houden over het algemeen wel van geld, maar niet zozeer van geldzaken. Ze vinden het te ingewikkeld, of denken dat het te moeilijk is en ze het niet kunnen. Vrouwen zijn echter over het algemeen wél goed in geldzaken. Ze zijn zelfs beter dan mannen. Dat mannen minder goed in geldzaken zijn, komt doordat ze nogal testosteron gedreven met geld omgaan. Dat betekent dat ze meer risico's nemen en impulsiever en wispelturig zijn. 

Waarom vrouwen beter zijn met geld

Bovenstaand een kort stukje uit de introductie van het boek Zal ik het anders doen? Het boek met de pakkende ondertitel; waarom vrouwen beter zijn met geld. Het boek is geschreven door het duo Judith Sanders en Saskia Smits. Judith Sanders is financieel specialist. Ze is senior vermogensbeheerder bij een grote, onafhankelijke vermogensbeheerder. Haar klanten zijn voornamelijk mannen. Judith heeft zich ten doel gesteld om vrouwen meer financieel bewust te maken en besloot daarom om samen met Saskia dit boek te schrijven.

Geldzaken zijn niet eng

Door het ontbreken van kennis kiezen veel vrouwen ervoor om zich afzijdig te houden van de financiën. Het boek Zal ik het anders doen? geeft een mooie basis voor het omgaan met geld. Het eerste deel van het boek gaat vooral over de psychologie van geld en de verschillende manieren waarop mensen met geld omgaan. Het tweede deel van het boek is vooral praktisch. Het geeft veel informatie over pensioenopbouw en beleggen. Het boek legt je in 5 stappen de belangrijkste onderdelen van beleggen uit. Bovendien laat het boek je kijken naar jouw persoonlijke situatie en triggert het je om met jouw financiën aan de slag te gaan.

Het is een fijn boek voor iedereen die meer grip op zijn geld wil krijgen en wil kijken naar de mogelijkheden om meer uit zijn geld te halen. Het boek is geschreven voor vrouwen, maar ook de mannen die nieuwsgierig zijn waarom vrouwen nou beter zijn met geld, kunnen zeker dit boek eens lezen. ;)

Winnen!!!

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Je kan er eentje winnen op mijn blog. Wil je meedoen? Reageer onder dit blogbericht met je naam óf laat een berichtje achter in de facebookgroep! Dinsdagavond 4 september 2018 om 20:00 zal de winnaar op deze blog bekend gemaakt worden. 

*Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links van bol.com. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta.

27 opmerkingen:

 1. Meer grip op mijn geld maar ook meer rendement dan die 0,03% die mijn spaarrekening mij oplevert. Ergens moet ik beginnen om financieel onafhankelijk te worden, zoveel geld te hebben om te doen wat ik wil, wanneer ik dat wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een leuk en interessant boek. Ik doe graag mee met deze winactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ben nieuwsgierig geworden en kan ook nog wel een duwtje gebruiken om met meer met geldzaken bezig te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe ontzettend graag mee. Heb een rijke collectie boeken over geld in de ruimste zin van het woord, maar deze ken ik niet en ben nu heel benieuwd en zou hem graag lezen en aan mijn collectie toevoegen. Zou ik echt heel blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor, dat boek wil ik wel graag winnen. Met name het gedeelte over beleggen interesseert me erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me leuk om te lezen en wat van te kunnen opsteken! Dus ik maak graag een kansje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me een leuk boek. Beleggen lijkt me heel interessant. Maar voordat ik me daar aan waag wil ik er alles of in ieder geval zoveel mogelijk over weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat boek lijkt mij ook interessant. Wil graag meer weten over beleggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil graag beter met mijn geld omgaan en kan wel wat tips gebruiken. Erg benieuwd naar dit boek Groetjes,Anna italieganger@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk....ik doe graag mee met deze winactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil het boek ook wel graag! Momenteel sparen we enkel, maar ik zou ook graag gaan beleggen. Het lijkt me echter zo ingewikkeld dat we het niet doen. Misschien wel met de hulp van dit boek? Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik doe graag mee met de win actie. Ik sta open voor nieuwe tips uit het boek

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, leuke actie, lijkt me een zeer interessant boek! Ik doe graag mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke winactie, ik hoop nog veel te kunnen leren op vlak van geld! Ik doe mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke actie, ik doe graag mee. Ik denk dat dit voor mij nieuwe informatie oplevert en mocht ik hem winnen, dan zal ik na het lezen ervan, het boek doorgeven aan andere vriendinnen! Dank je wel dat je deze actie doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik wil hem wel winnen. Ik ben voor mijn challenge nog aan het zoeken naar een nieuw boek over geld (besparen)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik doe graag mee met deze winactie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wij doen graag mee! Misschien weer een stapje dichter naar onze financiele onafhankelijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit boek zou ik graag winnen. Ben vooral geïnteresseerd in het gedeelte over beleggen

  BeantwoordenVerwijderen

 20. En waarom reageren er nu bijna geen mannen ;-)
  Zet me maar op het lijstje hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Graag zou ik dit boek winnen. Zo kan ik mijn financiele situatie beter opvolgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dit boek zou ik graag winnen. Heb eindelijk mijn financiën helemaal op orde en flink aan het besparen geweest en hypotheek wat af te lossen maar ik wil nu beginnen met beleggen om meer rendement te hebben dan met sparen. Ik ben erg benieuwd naar wat ik allemaal kan leren op dat gebied met behulp van dit boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jaa dit boek zou ik graag willen winnen! Erg nieuwsgierig naar

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dit boek wil ik graag winnen. Al is het alleen maar om mijn man mee om de oren te slaan en te zeggen 'Zie je nou wel dat ik beter ben met geld dan jij' haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zou het boek graag winnen, heb ooit een workshop van Judith Sanders gevolgd over beleggen voor vrouwen, dat was interessant dus dit boek lijkt me ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen