maandag 15 oktober 2018

Moneymonday; de financien van...SEven voorstellen...
Op dit moment ben ik een alleenstaande man (29 jaar) en woon in een klein huur appartement in het zuiden van het land.

Werk & inkomen
Ik werk full time (40 uur) als engineer

Inkomsten: 
Salaris: ± €2.400 per maand (hangt een beetje af van aantal overuren, deze krijg ik deels uitbetaald.)

Uitgaven:
Huur: €600
GWL + internet TV: €135
Verzekeringen €18
Autokosten €80
Benzine €120
Ziekenkosten €125
Sport abonnement €47
Telefoon abonnement €15
Netflix €4
Boodschappen €180
Kleding €60
Lunch €50
Overige (leuke dingen) €320
Aflossen studieschuld €110
Totaal €1.864

Gemiddeld houd ik €500 over om te sparen. Hiervan gaat €100 naar een beleggingsfonds. De overige €400 gaat op mijn spaarrekening.

Ben je tevreden met de verhouding tussen de inkomsten en uitgaven?
Ik denk dat dit wel op orde is. Ik spaar nu zo’n 20% van mijn inkomsten. Ik zou graag goedkoper willen gaan wonen aangezien woonlasten nu 30% van mijn inkomsten zijn. Dat vind ik vrij fors.


Hoe beheer je de financiën?
Ik beheer alles in Excel. Ik heb hiervoor een template van Pearbudget welke ik op mijn situatie aangepast heb. Dit verwerk ik een aantal keer per jaar.


Heb je de afgelopen tijd grote financiële wijzigingen doorgemaakt en
hoe ging je hier mee om?

Nee, ik heb geen grote wijzigingen meegemaakt.


Wat betekende deze wijziging voor je kasboek?

Nvt.

Spaar je? Zo ja; welke spaardoelen heb je?

Ik spaar nu 500 euro per maand. Ik zou graag in de toekomst een huis willen kopen. Ik verwacht hier een eigen vermogen van ongeveer €25k voor nodig te hebben. In de huidige markt is dit nu vrij lastig om als starter een huis te kopen, maar ik wil ik er klaar voor zijn als de mogelijkheid zich voordoet.Doe je investeringen met jouw geld?

Ik beleg een klein deel van mijn vermogen in een offensief duurzaam beleggingsfonds. Ik ben hiermee sinds dit jaar begonnen.

Wat is jouw zwakke plek in de financiën?

Vakanties/Weekendjes weg. Mijn vrienden geven toch wat makkelijker geld uit, hierdoor heb ik zelf niet zoveel invloed op hoeveel ik op een vakantie uitgeef.

Hoe zorg jij ervoor dat de inkomsten en uitgaven in verhouding zijn?

Bij mijn salarisstorting zet ik gelijk het te sparen bedrag van de komende maand over naar een spaarrekening. Hierdoor weet ik hoeveel ik nog over heb. Daarnaast kan ik goed inschatten of dit in balans is zonder hier uitgebreide budgetten voor te maken.

Bespaar je op bepaalde lasten?
Telefoon abonnement heb ik laatst omzet naar een goedkoop sim-only. Daarnaast probeer ik de auto alleen voor woon/werk verkeer te gebruiken. Het liefste zou ik geen auto willen hebben. Ik merk dat hier stiekem veel geld in verloren gaat (verzekeringen/reparaties/afschrijving etc.). Helaas kan ik op dit moment nog niet zonder.


Op welke lasten bespaar je liever niet?

Gezond eten en sporten vind ik lastig te bezuinigen. Ik sport 3-4 keer in de week. Hierdoor vind ik het ook wel te rechtvaardigen dat ik een duur sport-abonnement heb.

Zitten je partner en jij op 1 lijn als het aankomt op de financiën?
Zo ja; hoe zorgen jullie hier voor?

N.v.t.

Welke boeken/blogs/sites lees jij die betrekking hebben op de
financiën? Welke raad jij de lezers aan?

Ik heb verschillende financiële boeken gelezen. “The millionaire next door” vond ik zelf vrij sterk. Voor de rest zoek ik vaak op Pinterest. Hierdoor ben ik op deze site beland.

Welke financiële tip zou jij de lezers van 'Op zoek naar een simpel &
rijk leven' willen geven?

Ik probeer zelf zo veel mogelijk te repareren/maken. Op YouTube vind je tegenwoordig allerlei instructie videos hiervoor als je er niet uitkomt. Hiermee heb ik bijvoorbeeld zelf mijn laptop gerepareerd voor €10 euro ipv een dure reparatie in de winkel. Daarnaast probeer ik veel spullen via marktplaats te kopen ipv in de winkel. Dat scheelt vaak de helft van het geld. Vaak ziet het er met een likje verf of een grondige poetsbeurt uit als nieuw. Tenslotte, kook ik in grotere porties die ik dan vervolgens invries. Hierdoor blijven de kosten binnen de perken en kan ik toch gevarieerd eten.

5 opmerkingen:

 1. Het valt me op dat Netflix maar 4,- kost. Hoe doe je dat? Ik dacht dat het goedkoopste abonnement het dubbele kostte. Of doe je met iemand samen?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
  (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo kijkers, ik ben Nelson en ik sta op het punt mijn getuigenis hier te geven, mijn moeder stelde me voor aan Great Baba Ogbogo toen ze ontdekte dat ik mijn vrouw niet zwanger kon krijgen na 3 jaar van ons huwelijk. Dus deze brachten zoveel problemen in mijn huwelijk en leidden tot een scheiding. zei ze, hij is zeer spiritueel en kan mijn vrouw in vreugde naar mij terug laten keren en we kunnen samen kinderen krijgen. In het begin twijfelde ik niet totdat ik contact met hem opnam en vervolgens machtige betoveringen op mij uitsprak en mijn vrouw deed terugkeren. En nu zijn we ook blij met lieve kinderen, vanaf de dag dat Great BaBa Ogbogo voor mij werkte en mijn problemen oploste. Ik heb een sterke gelofte afgelegd dat ik, zolang ik leef, zal blijven getuigen van de goedheid van zijn grote werken, en dat degenen die met een relatie en huwelijksproblemen worden geconfronteerd, snel contact met hem moeten opnemen en een gelukkige getuige moeten worden zoals ik. Ik laat zijn contact hier vallen, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, of zijn WhatsApp-nummer. + 2349020168697 ...

  Hij zorgde ervoor dat mijn ex-vrouw in vreugde naar mij terugkeerde

  Hij heeft me genezen van een machteloze man tot een echte man.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom. NIET MEER PROBLEEMEN. je bent op de juiste plek. Er gaat niets boven het hebben van betrouwbare hackers. heb je eerder geld verloren of bitcoins en zoek je een hacker om je geld terug te krijgen? U dient direct contact met ons op te nemen. Het is heel betaalbaar en we geven garanties aan onze klanten. Onze hackdiensten zijn als volgt:
  -Hack in elke soort telefoon
  _Verhoog kredietscores
  _Western union, bitcoin en money gram hacking
  _Criminele records verwijderen_BLANK ATM / CREDIT CARDS
  _Hacking van telefoons (die van uw partner, baas, vrienden, en kijk wat er achter uw rug wordt besproken)
  _Hacking van beveiligingssystemen ... en nog veel meer. Neem nu contact op met HEN en krijg wat je maar wilt
  E-mail: atmgeniuslinks@gmail.com

  Whatsapp: +1-(781)-656-7138.

  WAAROM ZOU U EEN HACKER MOETEN INHUREN:
  Er zijn zoveel redenen waarom mensen een hacker moeten inhuren. Het kan zijn om een ​​website te hacken om informatie te beschadigen, informatie op te halen, informatie te bewerken of u beheerderstoegang te geven.
  • Sommige mensen hebben ons misschien nodig om hun doel-smartphone te hacken, zodat ze toegang kunnen krijgen tot alle activiteiten op de telefoon, zoals sms-berichten, oproeplogboeken, sociale media-apps en andere informatie
  • Sommigen moeten mogelijk een Facebook-, Gmail-, Instagram-, Twitter- en andere sociale media-account hacken,
  • Ook kunnen sommige personen de locatie van iemand anders willen volgen, waarschijnlijk voor onderzoekszaken
  • Sommigen zullen ons misschien nodig hebben om de database van de rechtbank te hacken om strafregisters te wissen.
  • Sommige mensen hebben echter mogelijk zoveel geld verloren met BINAIRE OPTIES MAKELAARS of BTC MIJNBOUW en willen hun geld terugkrijgen
  • Dit zijn allemaal wat we zo snel mogelijk gedaan kunnen krijgen met behulp van onze root-hacktools, speciale hacktools en onze technische hackstrategieën die alle andere hackers overtreffen.

  ★ ONZE SPECIALE DIENSTEN DIE WIJ AANBIEDEN ZIJN:
  * HERSTEL VAN VERLOREN GELD OP INVESTERINGEN OP OPLICHTING, BINAIRE OPTIES TRADING & ALLE SOORTEN INVESTERINGSCAMS.
  * Creditcards laden (alleen VS)
  * BANK-account laden (alleen banken in de VS)

  ★ U kunt ook contact met ons opnemen voor andere cyberaanvallen en kapingen, we doen alles ★
  Whatsapp: +1-(781)-656-7138.

  ★ CONTACTEN:
  * Neem voor herstel van binaire opties gerust contact met ons op via e-mail: atmgeniuslinks@gmail.com voor een geweldig goed gedaan werk, blijf veilig.

  HET IS GETEST EN VERTROUWD.

  BeantwoordenVerwijderen