dinsdag 5 februari 2019

Het. Was. Druk

Het. Was. Druk. Die drie woorden vatten het best samen hoe de afgelopen maanden waren. En wat ik geleerd heb van eerdere hectische periodes is dat ik in die periodes niet alle ballen hoog moet willen houden. 

Naast de kinderen in leven houden, mijn plek vinden op mijn nieuwe werkplek en de verhuizing/verbouwing een beetje in goede orde laten lopen, was er even weinig tijd voor extra zaken. We zijn beide graag onder de mensen, maar hebben ook zeker behoefte aan onze rustmomenten. Van die 'even helemaal niets' momenten. Gewoon een beetje rommelen in huis, je eigen ding doen. Totaal nutteloze momenten, maar dat zijn zulke waardevolle momenten om de chaos in je hoofd te structureren.Alleen die momenten waren véél te zeldzaam in de afgelopen tijd. En dan zit je hoofd de hele tijd vol en begin je de druk op je schouders te voelen. Gelukkig liep het niet over, maar die drukke maanden hadden niet langer moeten duren. Altijd op 150% moeten functioneren is niet haalbaar. De druk is nu langzaam aan het afnemen, het huis raakt steeds verder af en het voelt al steeds meer als ons plekje. 

Keuzes
De keuze om te verhuizen met 2 kleine kinderen naar een andere regio was misschien qua timing niet ideaal. Maar toch zou ik het zo weer doen. Want wat zijn we gelukkig dat we nu wel dichtbij vrienden en familie wonen. En dan ook nog op een idyllisch plekje op de veluwe, aan de rand van het bos. Waar we 's ochtends de eekhoorntjes door de bomen in de tuin zien klauteren. Waar onze oudste heerlijk met stokjes door de tuin loopt te banjeren. Van die kleine dingen waar je intens gelukkig van kan worden.

Er hangt wel een prijskaartje aan onze verhuizing. Van een hypotheek die bijna afgelost was, zijn we naar een hogere hypotheek gegaan. De hypotheek is nog niet de helft van de waarde van de woning, maar zelfs dan zit er een behoorlijk prijskaartje aan. Bovendien zitten we nu nog in de uitgeefstand om het huis op te knappen. Dit jaar moet er nog onderhoud gedaan worden. Het schilderwerk buiten, er moeten bomen gekapt worden en de badkamer boven moet nog geplaatst worden. Dat betalen we van ons spaargeld, maar het is even wennen om van keihard aflossen op de hypotheek naar smijten met geld te gaan. Dat smijten valt natuurlijk naar verhouding best mee, maar voor ons is het even wennen...

Lifestyle
Door de afgelopen tijd merk ik hoe fijn ik het vind om rust in huis te hebben. Rust in het leven en niet vast te zitten aan verplichtingen. Het groter wonen heeft gelukkig niet tot gevolg dat we ineens bakken met geld uit gaan geven. We gaan juist door op de oude voet. De afgelopen periode hebben we ons budget goed in de gaten gehouden en bijgestuurd indien nodig. De komende 3 maanden gaan we nog investeren in onze woning en daarna gaan we weer plannen maken om onze hypotheekschuld naar beneden te brengen. Want die afloskriebels zijn nog lang niet weg... 


6 opmerkingen:

 1. Ik kan het me voorstellen. Hopelijk kun je nu echt lekker gaan ontspannen in je nieuwe huis, en genieten van de ruimte en de kinderen. Lekker relaxed leven hoeft gelukkig niet mega veel geld te kosten! :)
  Kon je bij je oude baan blijven of heb je een andere baan gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen hoe het nu gaat! Geniet van jullie nieuwe huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om te lezen hoe het met jullie gaat. En ik zie het al helemaal voor me; de oudste die door de tuin banjert. Heerlijk! Geniet van jullie prachtige huis en veel geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat je dan verlangt naar wat rust in je huis en leven. Voor mij zijn dat ook altijd de fijnste momenten: gewoon rommelen in huis zonder dat er van alles moet. Maar superfijn dat je je zo goed op de plek voelt daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was gewond en verdrietig toen er zeven maanden geleden een groot probleem ontstond in mijn huwelijk, tussen mij en mijn man. zo verschrikkelijk dat hij de zaak aanhangig maakte bij een scheiding. Hij zei dat hij nooit meer bij me wilde blijven en dat hij niet meer van me hield. Dus ging hij het huis uit en zorgde ervoor dat ik en mijn kinderen ernstige pijnen leden. Ik heb al mijn kansen geprobeerd om hem terug te krijgen na veel bedelen, maar alles was nutteloos en hij bevestigde dat hij zijn beslissing had genomen en hij me nooit meer wilde zien. Dus op een avond, toen ik terugkwam van mijn werk, ontmoette ik een oude vriend van mij die me naar mijn man vroeg. Dus ik legde alles aan hem uit, dus hij vertelde me dat de enige manier waarop ik mijn man terug kan krijgen, is door een spellingcast te bezoeken die DrIgbinovia heet, omdat het ook echt voor hem werkte. Dus ik geloofde nooit in spelling, maar ik had geen andere keuze dan zijn advies op te volgen. Toen gaf hij me het e-mailadres doctorigbinovia93@gmail.com van de spellingcast die hij bezocht. Dus de volgende ochtend stuurde ik een e-mail naar het adres dat hij me gaf, en de spellingvereisten verzekerde me dat ik mijn man de twee dagen terug zou krijgen. Wat een fantastische verklaring !! Ik had nooit gedacht, dus hij praatte met me en vertelde me alles wat ik moest doen. Toen de volgende ochtend, zo verrassend, belde mijn man die me de afgelopen 7 maanden niet had gebeld me om aan te kondigen dat hij terug zou komen. Wat geweldig !! Dus het was zo dat hij dezelfde dag terugkwam, met veel liefde en vreugde, en hij verontschuldigde zich voor zijn fout en voor de pijn die hij mij en onze kinderen veroorzaakte. Sinds die dag was onze relatie nu sterker dan voorheen, met de hulp van DrIgbinovia. Dus ik zal je raadplegen als je problemen hebt om contact met hem op te nemen. Ik geef je 100% garantie dat hij je zal helpen, je kunt ook bel hem of voeg hem toe op Whats-app: +2348144480786 GROOT DANK AAN Drigbinovia ..!

  BeantwoordenVerwijderen