Simpel rijk leven

Welkom op mijn blog! Wat leuk dat je de moeite neemt om wat meer over mij te weten te komen.

Ik ben Janine (1986, getrouwd, 1 dochter & nr 2 op komst) en sinds februari 2015 blog ik op Simpelrijkleven. Ik blog vooral om mijzelf te motiveren voor een nieuwe levensstijl en hoop anderen hiermee te inspireren. In deze levensstijl staat consuminderen, gezond leven, reizen, moestuinieren, besparen, investeren en aflossen op de hypotheek centraal. Met daarbij als doel om in 10 jaar tijd onze volledige hypotheek afgelost te hebben. Een bijzonder ambitieus plan als je weet dat onze hypotheek in 2015 €333.000 bedroeg. Zoveel geld aflossen in zo'n relatief korte termijn? Het lijkt onmogelijk, maar is het dat ook?

In 2016 ben ik na de geboorte van onze dochter Nikki parttime gaan werken.  Door bewust met ons geld om te gaan, kunnen we nog steeds extra aflossen. We besparen waar mogelijk, maar niet op de kwaliteit van het leven. Onze hypotheek wordt steeds lager en onze maandlasten ook. Eind 2017 hebben wij onze hypotheekschuld al terug gebracht naar een bedrag van 190.000 euro. We zijn dus op de goede weg.


We gaan niet mee in de maatschappij waarin alles zo snel mogelijk vervangen moet worden en we vragen ons bewust af of een uitgave nodig is. Door het bloggen zijn onze ogen nog verder open gegaan en gaan we sneller dan ooit richting financiële onafhankelijkheid. Rijk willen we niet worden, wel willen we de vrijheid hebben om te doen wat voor ons belangrijk is. Ons geluk zit niet in materiële zaken, maar in het hebben van quality time! Tijd die wij in kunnen vullen zoals wij dat willen.

Op mijn blog laat ik zien hoe onze weg naar financiële vrijheid verloopt. Doe je met ons mee?SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!

Mis niets en ontvang alle berichten via de mail

Popular Posts

Populaire berichten

Populaire berichten