Privacyverklaring Simpelrijkleven

Per 1 mei 2018 is het verplicht om als blogger een privacyverklaring op je blog te plaatsen om zo te voldoen aan de Europese Privacywet. De blog Simpelrijkleven heeft als doel om de persoonsgegevens van lezers te respecteren. In onderstaande verklaring laat ik weten op welke wijze de blog Simpelrijkleven dit doet. 

Contactgegevens Simpelrijkleven

Wil je in contact komen met mij? Dat kan middels mail via info@simpelrijkleven.nl of door een reactie achter te laten op een artikel op www.simpelrijkleven.nl

Verwerking persoonsgegevens

De blog Simpelrijkleven ontvangt persoonsgegevens van lezers middels:
  • Google Analytics
Met het statistiekprogramma Google Analytics kan ik onder andere bekijken hoeveel lezers mijn site bezoeken, waar ze vandaan komen en welke artikelen ze lezen. Deze informatie gebruik ik om het bezoek- en klikgedrag op Simpelrijkleven in kaart te brengen. Met deze informatie kan ik mijn website verder optimaliseren. Ik zie hierbij geen persoonsgegevens. Google Analytics verkrijgt de informatie middels jouw IP-adres. De dienst heeft van mij geen toestemming gekregen om jouw gegevens te delen met derden.


  • Reacties achterlaten onder een artikel
Onder artikelen op www.simpelrijkleven.nl bestaat de mogelijkheid een reactie te plaatsen. Bij het achterlaten van een reactie wordt jouw IP-adres zichtbaar voor mij. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je naam, website en emailadres te tonen bij het reageren.  Deze informatie wordt beschikbaar voor alle lezers van het artikel en blijft online staan. Bij het reageren op een artikel heeft iedere lezer echter ook de mogelijkheid om anoniem een reactie te plaatsen. In dat geval worden er geen persoonlijke gegevens zichtbaar voor andere lezers. 

Opslag persoonsgegevens

Bezoekers onder 16 jaar
www.simpelrijkleven.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij daarvoor toestemming hebben van hun ouders of voogd. Het is voor mij echter niet mogelijk te controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via info@simpelrijkleven.nl, dan kan ik de informatie verwijderen.
Bewaartermijn
www.simpelrijkleven.nl bewaart uw persoonlijke gegevens voor de duur van 1 jaar. Reacties onder artikelen blijven voor de duur van de plaatsing van het artikel online staan. 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Als je www.simpelrijkleven.nl bezoekt, geef je daarmee toestemming jouw gegevens te verwerken. Je hebt echter het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Simpelrijkleven.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@simpelrijkleven.nl

Cookies

Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Google Analytics 
Simpelrijkleven plaatst cookies van Google. Dit doe ik om te kunnen bekijken hoe bezoekers de website gebruiken. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Om je privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik “gegevens delen” uitgeschakeld. Ook heb ik het IP-adres geanonimiseerd in de Google Analytics code. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers.

Social media knoppen 

Op www.simpelrijkleven.nl staan social media buttons. Door deze buttons kan je artikelen delen op een social media platform.  De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Cookies uitschakelen en verwijderen 
Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen. In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de privacywet? Op de website Autoriteitpersoonsgegevens kun je hier meer informatie over verkrijgen. 

Deze privacy verklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Mocht je toch nog aanleiding zien voor een aanvulling, dan zie ik deze graag tegemoet op info@simpelrijkleven.nl

Privacyverklaring Simpelrijkleven Privacyverklaring Simpelrijkleven Reviewed by simpel rijk leven on april 28, 2018 Rating: 5

32 opmerkingen:

  1. te gek dat je je tekst wilt delen, ik ga daar ook zeker (mét bronvermelding uiteraard) gebruik van maken! bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja super dat je deze deelt, ik ga er ook gebruik van maken (ook met bronverwijzing :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superlief dat je dit deelt! Heb hem ook overgenomen, met uiteraard een verwijzing naar je blog :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh ik zie dat ik over reacties nog niets geschreven heb in mijn privacy verklaring. Dank voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel erg fijn dat je deze tekst gedeeld hebt! Ik heb hem ook op mijn blog geplaatst, met bronverwijzing uiteraard. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb een aantal hobbyblogs over m.n. historische opnamen op 78t en LP en woon in Duitsland. Dank voor het concept m.b.t. de privacyverklaring. Mijn vraag: volstaat het om alleen een email-adres te zetten of moet je volgens de wet je naam en adres op de blog vermelden? Als dat zo is stop ik met bloggen, want terwijl ik geen "klant'relatie heb (ik heb geen commerciële site) zou ik dan zelf mijn privé-adresgegevens op de blog moeten zetten. Dat zou mij een stap te ver gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is niet noodzakelijk hoor. Ik heb zelf deze informatie ook niet opgenomen in mijn privacyverklaring.

      Verwijderen
  7. Super bedankt, ik heb deze gebruikt voor ons blog Lifestyle Mommy's en een duidelijke bronvermelding geplaatst: https://lifestylemommys.wordpress.com/privacyverklaring/ Nomaals bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oke, na een week me verdiept te hebben en ik het eigenlijk nog steeds dood eng vind heb ik het volgende besloten. Voor mijn persoonlijke blog ga ik deze van je lenen incl. vermelding natuurlijk! Voor mijn webshop ga ik een officiele aanmaken via de generator op veiliginternetten.nl. Ik ben verder wel heel benieuwd wat jij (jullie) doen me die mail die je nu van google krijgt dat je dingen moet aanpassen blablabla.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dank je wel hiervoor, ik ga het ook goed doornemen en zal zodra het klaar is ook jouw bron vermelden. Hartelijk dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Thanks ga het gebruiken op mijn blog met jou als bron vermelding! Hoe sluit je een verwerkersovereenkomst met Google en hoe kan ik het IP Adres anonimiseren in de Google Analytics code?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://orangevalley.nl/blog/stappenplan-cbp-instellen-privacy-instellingen-google-analytics/

      Verwijderen
  11. Ook ik heb gebruik gemaakt van tekst uit deze privacy verklaring. Uiteraard met bronvermelding. Hartelijk dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hartelijk bedankt voor het delen, heb zelf al het een en ander aangepast op mijn blog, maar hikte nog een beetje tegen de privacy verklaring aan. Dit is super fijn :-)
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Badankt voor het delen, ik ga hem zeker gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Je bent mijn reddende engel. Bedankt. Net als Mieke van der Sande vraag ik me het volgende af.
    Hoe sluit je een verwerkersovereenkomst met Google en hoe kan ik het IP Adres anonimiseren in de Google Analytics code?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://orangevalley.nl/blog/stappenplan-cbp-instellen-privacy-instellingen-google-analytics/

      Verwijderen
  15. Oh fijn! Ik maak er ook schaamteloos gebruik van en ga je vermelden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je bent mijn held! Ik heb je privacyverklaring ook overgenomen, inclusief bronvermelding natuurlijk. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Geweldig dat je dit deelt! Ook ik maak hier dankbaar gebruik van, inclusief bronvermelding uiteraard.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dank je wel voor het delen! Ik heb er ook gebruik van gemaakt en heb een link erbij gezet naar jouw website.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Bedankt Janine ! Ik las het bij Busy Bessy en heb jou link er bij mij ook bij vermeld .

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Bedankt voor al het werk. Via Busy Bessy kwam ik bij jou uit. Met jouw naamsvermelding heb ik de verklaring geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Via “ Het lieve leven blog” doorgelinkt naar jou blog... wat ben ik jou ontzettend dankbaar dat je je verklaring met ons wilt delen!
    Het vloog me een beetje naar de keel en wist niet wat te doen.
    Ik ga je verklaring gebruiken en natuurlijk zet ik er jou als bronvermelding bij.

    Groetjes Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wauw, je bent mijn reddende engel! Ik heb 'm onder vermelding gebruikt op mijn blog, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. heel erg bedankt voor het delen. ik kwam er maar niet uit. uiteraard met jou bronvermelding . gr laura

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Voor mensen die nog steeds aan het stoeien zijn met hun analytics. Ik kwam dit document tegen: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/sites/default/files/atoms/files/handleiding_privacyvriendelijk_instellen_google_analytics_mrt_2018.pdf

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat super fijn dat je dit wilde delen zeg!
    Ik heb de privacyverklaring ook overgenomen met bronvermelding :D

    Ik snap alleen niet zo goed hoe ik dat van google analytics moet instellen, ik heb geprobeerd het stappenplan te volgen, maar krijg elke keer foutmeldingen. Ik heb de "anoniem-tag" wel ingevoegd, maar weet niet of het goed gelukt is. Kan je dat op een manier controleren?

    Verder nogmaals bedankt dat je je privacyverklaring beschikbaar stelt!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Bedankt voor het mogen gebruiken van je privacyverklaring, heel handig. Ik heb nog wel even een vraag: als je gebruik maakt van Google Analytics, plaats je dan automatisch cookies van Google? Ben niet heel erg thuis in ICT-zaken, maar al doende leer ik natuurlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Net gestart met mijn blog, en een privacyverklaring had ik nog niet. Wat fijn dat je die van jou beschikbaar stelt... ik neem 'm over, met verwijzing naar jouw site. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat fijn dat jij je privacyverklaring beschikbaar stelt. Ik ga 'm gebruiken en de credit zijn voor jouw!!

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.